Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn har modtaget en donation fra TrygFonden på 1,2 mio. kr. over de næste 2 år.

Pengene skal gå til projektet ”En tryg vej ind i fællesskabet”.

Se omtalen af projektet på TV2Fyn ved at klikke her: 

Artikel: https://www.tv2fyn.dk/faaborg-midtfyn/millioner-paa-vej-til-fynske-projekter-det-er-altafgoerende

Videoklip: https://www.tv2fyn.dk/nyheder/11-01-2022/1930/1930-11-jan-2022?clip=6573e799-5856-4560-a540-ff385d71f781

For nogle unge, herunder sårbare og udsatte unge, er det ikke så ligetil at komme ind i sociale fællesskaber. Derfor vil Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn de næste 2 år forsøge at hjælpe de unge ind i lokale foreninger og fællesskaber ved hjælp af frivillige kræfter og en udvikling af nye tiltag i foreningslivet.  Projektet er målrettet de 18-30-årige. Projektet giver også mulighed for at lave ungegrupper for de unge, der har brug for en særlig håndholdt indsats.

”Vi er utrolig taknemmelig for at TrygFonden vil støtte vores projekt. Vi ønsker med projektet at tilbyde en tryg og håndholdt vej ind i lokale fællesskaber. Dette gør vi ved at tilbyde en tryg relation til en frivillig, en såkaldt social ambassadør, som kan være med til at støtte fra den indledende kontakt til den unge er kommet godt i gang med en aktivitet,” fortæller projektleder, Christina Lykke Bülow.

De unge i projektet bestemmer selv, hvad de vil i gang med eller får hjælp til at afdække deres behov. Dermed kan hver enkelt få den individuelle støtte de har brug for.

I projektperioden vil der også være fokus på at skabe brobygning over i foreningslivet, da foreninger og fællesskaber inviteres til at tænke inkluderende og samskabende i perioden via i pulje og workshops målrettet relevante foreninger. På den måde vil flere foreningerne kunne hjælpe de unge ind i deres etablerede fællesskaber og gøre overgangen lettere – også udover projektperioden.

Målet med projektet er at få min. 67 unge ud i grupper eller foreninger indenfor de 2 år.

Projektet går i gang i januar 2022. Der vil løbende komme opdateringer på www.frivilligmidtfyn.dk.